JÍDLO A PITÍ
Jídlo a pití je zásadní fenomén, který ovlivňuje naše zdraví. Jsou určité důležité aspekty, na které je potřeba zaměřit pozornost. V první řadě je to kvalita jídla, která se dostala do kontaktu s naším vnitřním prostředím. Dalším důležitým aspektem je lokálnost a sezónnost potravin, které jsou nám k dispozici. Nezanedbatelným faktorem je přístup k vaření. Naše fyziologie reaguje na daný přísun živin a na schopnost je zpracovat či ne. Množství a složení našeho jídla je zcela zásadní. Je velmi důležité, jak fungují naše střeva a náš trávicí systém. Je to takzvaně náš druhý mozek, ve kterém se nachází obrovské množství bakterií, tzv. microbiomu, které nám pomáhají buď se uzdravit nebo nám naopak způsobují nemoci. Trávicí trakt, microbiom a propustnost střeva jsou základní faktory, které ovlivňujeme každodenně několikrát denně jídlem. Klinika endala se ráda stane vašim průvodcem za změnou stereotypů ve stravování, která je jednou z nejpodstatnějších změn na cestě ke zdraví.
DALŠÍ PILÍŘE